Tarta de Santiago

Recepta tarta de Santiago
5 de 1 vote

Tarta de Santiago

Temps de preparació 10 mins Temps de cocció 25 mins Temps total 35 mins
Racions: 10

Descripció

Quan era petita, en ocasions menjàvem Tarta de Santiago a casa. No en recordo el motiu. Bé, sí: Un parell d'ocasions va ser quan el meu pare va tornar de fer el Camino de Santiago. Sí, dos cops.

Potser feia 15 anys de la última vegada que en vaig menjar així que aprofitant que el dia 25 és la festivitat de Santiago i el dia de Galícia he volgut publicar-ne la recepta.

Us explico una anècdota divertida? La meva mare és molt bona cuinera i sempre havia cregut que quan menjàvem Tarta de Santiago l'havia fet ella. Doncs no! Fa una setmana li vaig demanar que em passés la recepta i em vaig assabentar que la comprava al Pryca (ara Carrefour) de la marca Ancano. No és que ella ens fes creure que l'havia fet ella, però ves per on jo em pensava que sí! jajaja

Per tant, em va tocar investigar. Hi ha dues formes de fer la Tarta de Santiago. Si mireu qualsevol recepta us diran que aquella és la forma tradicional. Així doncs, vaig provar de fer-ho de les dues maneres i em vaig quedar amb la recepta que AMB DIFERÈNCIA quedava més bona. La recepta final és de l'Anna Recetas Fáciles. Fa molts anys que la segueixo a Youtube i a Instagram.

La Tarta de Santiago és extramadament bona i té una textura peculiar: És un híbrid entre pa de pessic i panellet. Com que el panellet es fa amb ametlla molta, la textura i el gust és molt semblant.

Recomano sobretot posar-hi la ratlladura de llimona. No es nota especialment però hi dona un gustet boníssim!

La Tarta de Santiago és caracteritza pel simbol d'una creu al centre. A continuació us deixo una plantilla per a imprimir. Està preparada per a un motlle de 24 centímetres aprox.

Descarregar plantilla de creu de Tarta de Santiago.

Cruz Tarta de Santiago

Ingredients

Instructions

  1. Posem els ous, el sucre i la ratlladura de la llimona en un bol i ho batem amb una batedora elèctrica fins que els ous comencin a espessir una mica i a fer bombolletes com les de la imatge.

  2. En aquest punt hi afegim la farina d'ametlla i seguim batent a mínima potència fins que s'integri.

  3. Ho aboquem a un motlle. El meu fa 24 centímetres i al fons hi he posat un paper antiadherent. El motlle l'he untat lleugerament amb mantega per a que no s'enganxi massa.

  4. El posem al forn durant 25 minuts amb escalfor per sobre i per sota sense ventilador. Sabreu que està llest si al punxar-lo amb un escuradents aquest surt net. Pot sortir humit, però no amb restes d'ou cru. A més a més, si durant la cocció veieu que ja està torrat de sobre, però que encara falta per coure l'interior poseu un paper d'alumini a damunt del motlle i se us acabarà de coure sense que es cremi per sobre.

  5. El desmotllarem quan estigui completament a temperatura ambient passant-hi un ganivet per la voreta per desenganxar la Tarta de Santiago del motlle. Si sou uns ànsies (com em va passar a mi), correu el risc que se us esquerdi al traslladar-ho a la safata o al plat definitiu. Després amb el sucre llustre no es nota, però val més prevenir...

  6. Descarregar plantilla de creu de Tarta de Santiago.

    Recomano imprimir la creu en una cartolina o un paper rígid. I, si us hi fixeu, la creu té un trosset de cinta adhesiva enganxada per a que sigui més fàcil aixecar-la un cop tingui el sucre al damunt.

  7. Una forma d'espolvorejar el sucre és posant-lo en un colador i donar copets suaus amb la mà per a que caigui. Treiem amb cura la plantilla i ja ho tenim a punt!

  8. És un pastís MOLT fàcil i ràpid de fer. I el millor: Està boníssim!!!

  9. Té una textura semblant a un panellet, però molt més esponjosa. És un autèntic vici!

Què et sembla aquesta recepta?

1 Comentari

  1. Tens algun dubte? Deixa aquí el teu comentari.

    I no oblidis valorar amb les estrelletes. M’agradarà conèixer la teva opinió. Gràcies!






Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *