Mousse de cheescake i xocolata blanca
Descripció
Aquest és el pastís que vaig fer pel meu 38è aniversari. Em va costar decidir-me de quin gust el volia, així que vaig pensar en coses que m'agradessin molt i que poguessin combinar entre elles. Per tant, vaig triar cheescake (pastís de formatge), xocolata blanca i maduixes.
Confesso que no les tenia totes! De fet, de mousse de xocolata blanca sí que n'havia fet, però mai hi havia incorporat els ingredients per a que tingués gust a pastís de formatge. I queda malament que ho digui jo, però el resultat va ser espectacular! El van tastar persones que no són massa amants del pastís de formatge (i encara menys de la xocolata blanca) i van al·lucinar.
L'avantatge d'aquest pastís és que es pot tenir congelat durant 3 mesos perfectament! Ja sigui només la base o amb la cobertura per sobre. Peeeeerò, és IMPORTANT deixar-lo descongelar a la nevera unes 3-4 hores abans de menjar-lo.
Per l'aniversari em van fer un regal avançat. Es tracta del motlle de Lekue per poder fer el pastís. ÉS FANTÀSTIC!
Us explico pas a pas com fer aquesta meravella de pastís! :)
Ingredients
Cobertura de maduixa
Instructions
-
Comencem batent la nata. No cal que quedi molt ferma. El batedor ha de quedar marcat, però fent pics suaus. La reservem a la nevera.
-
Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda i deixem que s'estovin mentre seguim amb la resta de passos.
-
Seguirem fent una crema anglesa: Batem amb un batedor de mà els rovells i el sucre un parell de minuts per a que quedin com una crema.
-
Escalfem la llet en un cassó.
-
Quan la llet bulli l'aboquem mica en mica a sobre els rovells i el sucre. No tenia prou mans per fer la foto, però en aquest moment és important abocar i remenar a la vegada per no acabar fent una truita amb els ous.
-
Tornem a posar la mescla al cassó anterior i, a foc mitjà, anem remenant constantment.
-
Si tenim un termòmetre de cuina millor, ja que la crema anglesa ha d'arribar als 82ºC. Si no en tenim, sabrem que la crema ja està quan el dit quedi marcat a sobre de l'espàtula. Traiem el cassó del foc.
-
Després, escorrem una mica les fulles de gelatina i les incorporem a la crema anglesa. Amb l'escalfor es desfaran. Remenem per a que quedin ben integrades.
-
En un bol a part hi tindrem preparada la xocolata blanca i la Philadelphia. A sobre hi colarem la mescla anterior.
-
Opcionalment, també hi afegirem la manteca de cacau prèviament desfeta al microones o al bany maria. De fet, la manteca de cacau no és imprescindible i si no en teniu us podeu saltar aquest pas, però a mi m'agrada el gustet i la textura que hi dona.
-
Remenarem molt bé per a que s'integrin tots els ingredients. Al principi semblarà que costa, però ja veureu que amb paciència queda tot homogeni.
-
Afegim la nata amb cura, i amb moviments envolvents la incorporem al mousse.
-
Posem el mousse a un motlle. Jo tinc aquest de Lekue que trobo fantàstic, ja que l'acabat queda perfecte. Sinó, podeu forrar un motlle o un aro per dins amb paper de forn o acetato.
Posem el mousse al congelador un mínim de 24 hores.
-
El glacejat brillant de maduixa l'hem de fer unes 12 hores abans de cobrir el pastís. Començarem posant les maduixes (que poden ser congelades) en un cassó a foc mitjà. Remenem constantment durant uns 10 minuts aproximadament.
-
Ens ha de quedar una espècie de compota.
-
La triturem ben fina.
-
I la colem a sobre d'un cassó.
-
Al cassó també hi posem l'aigua i la glucosa.
-
Per donar-hi un to més vermellós m'agrada posar-hi unes gotetes de colorant vermell.
Els colorants que més bon resultat em donen al tenir una pigmentació molt alta són els de la marca Rainbow Dust:
-
Quan el glassejat arribi als 40-45ºC també hi afegim el sucre i la pectina (que haurem barrejat prèviament conjuntament en un bol).
-
Esperem a que bulli remenant constament. I quan ho faci, ho deixarem al foc un minut (per a que s'activi la pectina) i ho enretirarem.
-
Ho colem de nou.
-
Tapem amb un paper film que toqui la superfície. Quan s'hagi refredat una mica ho deixem a la nevera unes 12 hores aproximadament.
-
El glassejat haurà quallat, però escalfant-lo amb un toc de microones (o bany maria) tornarà a ser líquid.
-
Per poder cobrir el mousse, la temperatura del glacejat ha de ser de 40ºC. IMPORTANT! El mousse no el traurem el congelador fins el moment just de glacejar-lo. I, per fer-ho, jo m'ajudo d'un plat on hi poso un bol cap per aball per a que el mousse quedi una mica alçat.
-
Amb una espàtula polim els regalims que quedin de glaça.
-
I finalment transportem el pastís a una base. A mi em va bé ajudar-me de dues espàtules o ganivets plans. Ara el podríem tornar a congelar (fins a 3 mesos aprox). El què és important és que es descongeli a la nevera 3-4 hores abans de servir.
-
Decorem com més ens agradi. Jo hi vaig posar aquests adorns d'una botiga de la meva ciutat (Solsona) que es diu Garric Garrac; Venen tot tipus d'ingredients de reposteria i decoracions.
-
I ja ho tindríem a punt per a bufar espelmes!!!
Tens algun dubte? Deixa aquí el teu comentari.
I no oblidis valorar amb les estrelletes. M’agradarà conèixer la teva opinió. Gràcies!