Ametlles garrapinyades

Recepta ametlles garrapinyades
Temps de cocció : 20 min Temps total : 20 mins

Descripció

Fer ametlles garapinyades és molt fàcil i molt ràpid de fer! En 20 minuts les teniu a punt.

Fa temps, quan a les fires veia la típica paradeta d'ametlles garrapinyades sempre pensava que deurien ser molt complicades de fer, sobretot a casa. Doncs no! :)

I per fer-les podeu fer servir qualsevol cassó o paella amb tranquilitat que no s'espatllarà. El sucre que hi quedi enganxat marxa fàcilment estovant-lo una estona amb aigua calenta.

Som-hi? ;)

Ingredients

Recepta pas a pas

 1. El primer pas és opcional, però recomano rentar una mica les ametlles abans de garrapinyar-les per evitar possibles impureses.

  Recepta ametlles garrapinyades
 2. Posem les ametlles a un cassó o a una paella juntament amb l'aigua i el sucre. No és necessari que la paella o el cassó siguin vells, ja que les restes de sucre que puguin quedar marxen fàcilment amb aigua calenta.

  Recepta ametlles garrapinyades
 3. Encenem el foc i deixem que el sucre es desfaci. La meva placa és d'inducció i té 10 nivells: jo ho tenia al 6. COMPTE! El sucre pot agafar molta temperatura, hem de vigilar molt de no cremar-nos!

  Recepta ametlles garrapinyades
 4. Anem remenant de tant en tant impregnant les ametlles.

  Recepta ametlles garrapinyades
 5. Passada una estona el sucre cristal·litzarà. Semblarà que ja hem acabat la feina, però no. Ens queda la part més emocionant!

  Recepta ametlles garrapinyades
 6. Seguim remenant. Anirem per bon camí si el sucre agafa una textura farinosa, com si fos sorra de platja.

  Recepta ametlles garrapinyades
 7. Al cap d'una estoneta veureu que el sucre torna a desfer-se i les ametlles queden lluentes. Ara sí que tenen aspecte de garrapinyades :) Seguim remenant uns minuts més per a que s'impregnin totes.

  Recepta ametlles garrapinyades
 8. Les traiem de la paella i les estenem a sobre d'un paper de forn o antiadherent. Deixem que es refredin. COMPTE! És possible que quedin enganxades les unes amb les altres. Per això repeteixo que s'han de deixar refredar i després les podrem separar fàcilment amb els dits sense cremar-nos.

  Recepta ametlles garrapinyades
 9. Un cop fredes és aconsellable conservar-les en un recipient de vidre. Bé, això sí es que us duren gaires dies, perquè a casa meva van volar! El sucre que hagi pogut quedar a la paella es netejarà fàcilment amb aigua calenta.

  Recepta ametlles garrapinyades

4 Comentaris

 1. Tens algun dubte? Deixa aquí el teu comentari.

  I no oblidis valorar amb les estrelletes. M’agradarà conèixer la teva opinió. Gràcies!

  1. Perque no es pot compartir? Be, tambe potser que jo no ho hagi trobat. Me vaig fer un washap, en el cual hi pos totes les receptes que me fan gola, i axi no he d’anar cercant una receta en concret per aquí i per alla. No pasa res, ni hi ha moltisimes de ametlles garrapinyades, alguna que faci mmm como sa teva entró are. Bon dia

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *